Delaila!

Jeg tenkte å fortelle litt om Delaila. For de som har lest litt på bloggen kjenner nok til hun. Jeg har skrevet en del om henne. Dette er da yndlingskua mi, de har hun vert helt siden kun kom til verden 14 nov 2012. Liggendes litt forkava i løsdrifta med 4 “mødre” passende på. Jeg som fortsatt har mye å lære hadde store problem med å finne ut hvem mora var.  Men de var selvfølgelig 639, Kua jeg kaller Bølla. Hun går rundt å tror ho eier hele fjøsen;)

Nå har Delaila blitt melkekyr! Hun fikk sin første kalv 19 Oktober, han fikk navnet Doffen.

Reisen til god melkekyr har vert litt humpete for Delaila, hun viste tydelig at melkerobot de hadde hun ikke trua på. Stå i ro i roboten var heller ikke noe gøy, de var så mye spennende ute i den nye lausdriftverden. Hun hadde ikke tid til slikt tull, de var så mye å utforske og oppdage. Men hun lærte fort at når hun stod i ro gikk alt fortere og hun fikk slippe ut igjen i løsdriftverdenen på jakt etter nye eventyr.

En sovende Delaila etter en lang dag i fjøsen. Så dette svarer på et spørsmål sikkert mange lurer på. Ja kuer sover, de snorker til og med!

Her er bilde av Doffen, kalven til Delaila. Beklager dårlig bilde, men dere skulle vist hvor vanskelig de er å ta bilde av en kalv i en veldig aktiv kalvebinge med veldig mange kalver som gjerne vil hjelpe å ta bilde.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *