Endelig tilbake!

De er lenge siden jeg har skrevet noe her inne. Mye har skjedd siden siste innlegg men jeg skal gi dere en liten oppdatering.

2 feb 2016 fødte jeg en liten datter, 6 uker før termin. De var veldig skummel for meg som førstegangsmor. Men til allt hell gikk alt veldig fint, å hun har ingen skader av å vere prematur.

Våren 2017 begynte jeg med min nye hobby og lidenskap. VAKTEL! Læringskurven har vert veldig bratt men de er veldig gøy å ha noe å drive med som bare er mitt. Nå har jeg ca 60 vaktel. Jeg selger mategg, rugeegg og kyllinger til kunder rundt om i fylket. Rugeegg selger jeg rundt i hele landet, de pakkes godt å sendes i posten. Jeg har til og med tatt kompetansebevis på slakting av høns, vaktel og and. Jeg har igjen en del på lokalet før jeg kan begynne å selge slakt men de er veldig kjekt å ha muligheter!

Sommeren 2017 solgte jeg siste hesten jeg hadde igjen. Tida strakk ikke til med småbarn i hus. Når i tillegg hesten allerede var ute på for var de enklere for meg å ta avgjørelsen.

September 2018 tok vi over gården her i Ryssdalen. De er vanskelig å beskrive følelsen av å vere med å drive en gård. Ene øyeblikket er en veldig glad for å kunne styre sin egen hverdag, og i de neste er en fullstendig overveldet!

Mye har skjedd siste månedene i fjøsen. Vi har fått en litt humpete start på gårdslivet. Harde kalvinger, utstyr som går i stykker å syke kalver for å nevne noe. Når en attpåtil tar over de året en har århundres tørke. Så blir ting ekstra skremmende for nye bønder.

Men vi lar oss ikke skremme så lett, å håper på bedre tider framover. Vi lærer stadig nye tips og triks. Men heldigvis har mye hjelp var vidunderlige svigers.

Jeg skal prøve å skrive litt mer framover, men som sagt er hverdagen veldig hektisk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *